Over Tinus Keepers Development

Ik ben Bart Tinus en ben 38 jaar oud. Momenteel ben ik Goalkeepercoach bij Eredivisie club RKC Waalwijk

 

RKC Waalwijk: Selectie & staf

 

Als jonge keeper ben ik begonnen bij de jeugd van OSC'45 in 's-Hertogenbosch.

Op jonge leeftijd werd ik gescout en heb vervolgens een groot deel van de jeugdopleiding van FC Den Bosch doorlopen. In deze periode heb ik voor diverse regionale talententeams mogen spelen. FC Den Bosch had in die periode bovendien een samenwerking met het Frederik Hendrik College in 's-Hertogenbosch. Dit was een mooie combinatie van school en topsport. Na mijn school werd ik opgehaald door mensen van de club en naar de training gebracht.

Als tweedejaars A-junior kwam ik bij OJC Rosmalen terecht en slechts een jaar later maakte ik de overstap naar de Eerste selectie van OJC Rosmalen. Vervolgens heb ik zes jaar achtereen bij OJC Rosmalen in het eerste elftal gespeeld en zodoende veel ervaring op kunnen doen op het hoogste amateurniveau. In 2009 werd ik opnieuw gescout door FC Den Bosch en verdiende ik mijn eerste profcontract. In het seizoen 2009-2010 ben ik onderdeel geweest van de eerste selectie van FC Den Bosch. Helaas bleef een doorbraak in het betaalde voetbal uit. 

 

In totaal heb ik 16 jaar ervaring op hoog amateurniveau, inclusief een jaar bij FC Den Bosch. In deze periode heb ik het voorrecht gehad om prachtige ervaringen in het voetbal op te doen: 9 jaar bij OJC Rosmalen ( grootste amateurclub van Nederland ), 5 jaar bij JVC Cuijk en 1 jaar bij Spakenburg in het seizoen 2012-2013. In dit jaar heb ik onder andere de mooiste amateurwedstrijd van Nederland mogen spelen voor 8500 toeschouwers. Spakenburg - IJsselmeervogels, ofwel de 'Blauwen' tegen de 'Rooien'. In het seizoen 2013-2014 werden we met OJC Rosmalen kampioen van de hoofdklasse B.

 

Dit waren voor mij absolute hoogtepunten in mijn sportieve carrière en ik wil mijn ervaring en visie nu over te brengen op jonge keepers.

 

Sinds het seizoen 2021/2022 ben ik Goalkeepercoach bij RKC Waalwijk.

De afgelopen jaren heb ik al mijn bijbehorende diploma's behaald en momenteel ben ik bezig met het hoogste Goalkeepercoach diploma Goalkeepercoach UEFA A/PRO

 

 

Tinus Keepers Development

In mei 2019 ben ik gestart met Tinus Keepers Development. Een keepersschool voor jonge, sportieve keepers die - met veel plezier - iedere dag beter willen worden. Wat doe je als keeper met kritiek? Hoe snel ben je in staat om een fout te vergeten en weer door te gaan? Door mijn ontwikkeling als keeper en als mens weet ik hoe belangrijk mentale elementen zijn om het maximale uit mezelf te halen. Fouten maken mag, leren moet. Dat is de sleutel tot succes!

Naast het beeld van een keeper en de letters 'TKD' (die overigens een dubbele betekenis hebben, omdat het ook de eerste letters zijn van voornamen van mijn kinderen Kane en Djay) vallen de kleuren rood en blauw direct op in het logo van Tinus Keepers Development. De kleur rood staat voor intelligentie, gedrevenheid en resultaatgericht werken. Drie termen die passen bij mijn aanpak. De kleur blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. En dat is precies wat je kunt verwachten van TKD.

 

'Development' staat voor ontwikkeling. Naast de technische ontwikkeling van een keeper vind ik het van cruciaal belang om iemand in zijn of haar kracht te zetten. Door iemand goed te leren kennen, kom je erachter wat zijn sterke en minder sterke punten zijn. Door middel van een juiste benadering en veel plezier maken, kun je op dat gebied samen stappen maken. Hierdoor ontstaat ook de mentale ontwikkeling als persoon en keeper. Dat is de reden van de kleuren blauw, groen, geel en rood in het logo.

 

 

Facebook
Instagram

Deze website wil (beperkt) gebruik maken van cookies. Meer informatie? Lees onze privacy policy.